Mera film med myPLEX

Av 26 april, 2013Multimedia

Jag har redan  i tidigare inlägg påpekat att PLEX är grym….nu har den blivit ännu bättre. Plex är sedan länge en välkänd utmanare i kategorin Mediacenter och utvecklingen står absolut inte stilla. Förutom att det är en både enkel och mångfaldig uppspelare för de flesta filmformat så kan man även dela ut hela eller delar av sitt filmbibliotek till andra PLEX användare via myPLEX. Utdelningsfunktionen är kostnadsfri och kan utnyttjas i de flesta mobila klienter…tyvärr inte i Samsung 8-serie.

En annan nyhet är PlexPass som fungerar som Spotify´s offlinefunktion m.a.o. kan du ta dina filmer offline konverterad till ett format som är optimerad för just din enhet till en (om du vill) ganska låg engångskostnad eller en inte alltför dyr månadskostnad.

my-plex-movie-viewPlex appen finns till alla stora mobila plattformar till en liten slant. Bilden visar appen i WP8.  För att överhuvudtaget kunna använda PLEX klienten så måste det finnas en PLEX server…en sådan kan du installera i din dator din Samsung Smart TV  eller din NAS…t.ex. QNAP via QPKG tillägg.

Installationen är enkel, installera, aktivera och peka ut dina mappar som innehåller filmerna och börja titta på film :-) 

Svara