Det finns en ny (Media) kung i stan

Av 8 juli, 2017 oktober 22nd, 2017 Multimedia, Programtips, Snabbtips

Med en dosa stor som ett cigarettpaket kan du streama all världens media från TV soffan. Med fjärrkontrollen eller ännu bättre ett tangentbord kan du spela SoundCloud, Youtube ja i stort sett allt du kan få in i datorn plus mer därtill.

Basen är en Raspberry Pi och mjukvaran Kodi eller OSMC. Med dessa två anslutna till din TV blir din TV ÜberSmart!

Den senare är en efterföljaren/variant till Kodi så det är en smaksak vilken du använder…funktionerna och  tilläggen är exakt likdana, det finns dock tecken på nya bakomliggande funktioner som ger mer kontroll över hårdvaran och förberedelser för en “appstore”.

osmc-setup

 

Om du har Windows kan du enkelt ladda ner ett installationsprogram. Då är det bara att plugga in minneskortet i datorn och programmet sköter resten. Sen är det bara att plugga in kortet i Raspberryn och starta upp….konfigurationen är helt automatisk och tar någon minut.

 

 

 

Installationen av OSMC sköter sig själv och går relativt snabbt (nedan bild)

raspberry-software

 

Om du har en Android TV kan du installera Kodi direkt från Google Play Store i din TV och lägga till källor (även kallad Repositories) för att nå olika tjänster för musik och film. Haystack TV är också en trevlig nyhetsapp att ha installerad. Det enda som inte verkar gå att installera direkt i Android TV är HBO Nordic vilket är lite synd.

 

Läs också om Nvidia Shield som gör om din gamla TV till en Android Smart TV!

Uppdaterad 170708

Svara