Uppgradera ditt vardagsrum med Android TV

Av 19 mars, 2017 Android, Media, Multimedia

Konsumerar du det mesta digitalt? Med en nyare TV och Android som ekosystem kan du enkelt uppgradera ditt vardagsrum med Nvidias lilla svarta box som släpptes ut på marknaden 2015 och som fortfarande är obesegrad bland liknande produkter. Shield V2 är uppföljaren som fått små uppdateringar på in- och utsidan men grundfunktionerna är detsamma d.v.s. Android TV och Spelkonsol.

Enhetens yttermått är små, lite som två Kindle-plattor som läggs ovanpå varandra. När du köper din enhet måste du direkt välja mellan 16GB eller 500Gb utrymme. Väljer du den med mindre lagring spenderar du omkring 2300:- (1000:- mer för den större) som kan utökas med en extern disk via USB uttagen eller ett SD-kort som maximalt rymmer 256GB. Om du inte tokinstallerar spel eller har ett massivt privat mediabibliotek som skall drivas förinstallerade Plex räcker 16GB enheten mycket väl. I mitt fall köpte jag dock Pro versionen för att vara på den säkra sidan då det är inte officiellt möjligt att uppgradera/lägga till en en intern hårddisk men det finns sätt att byta den mekaniska disken mot en SSD för bättre prestanda (dock ej uppgradera lagringsstorleken).

Shield kan alltså användas som ChromeCast, för att spela upp filmer från alla möjliga tjänster som t.ex. Netflix och som spelkonsol som klarar Android-spel och spel som finns i GForce Now-biblioteket….du väljer själv om du vill prenumerera (för strax under 100-lappen/månad) eller köpa enstaka titlar. De riktigt grymma spelen ingår tyvärr inte i prenumerationen.

Med i paketet finns också en handkontroll med force feedback och en fjärrkontroll. Båda har stöd för röstkontroll. Forcefeedback funktionen stöds ej i alla spel men antal spel ökar hela tiden. Väljer du att prenumerera ingår omkring 50 titlar varje månad.

Du kan välja att styra spelet med medföljande fjärrkontrollen som stödjer touch och röstfunktion. Kontrollen är i svart aluminium och pianolack liknande material och laddas via USB. Spelkontrollern ligger skönt i handen och är lagom tung. Även denna inbyggd mikrofon och batteri. Du kan också välja att ansluta extern tangentbord och mus-kombo K400 eller välja att styra alltihop via t.ex. Logitechs Harmony.

Nvidia Shield är en ruskigt lyckad kombination som täcker flera spännande områden för en relativt liten peng. Att få alla moderna streamingfunktioner samlad under ett tak och kunna spela spel från Androids Playbutik men också streama avancerade PC-titlar är Shield ensam om. Det hela gör Shield till en grym produkt som ligger i rätt prisklass som du dessutom finns som Tablet.

Svara