Spela film på din Galaxy TAB 10.1

Surfplattan kan användas till så mycket mer än bara slösurf, med rätt program kan du streama dina favvo filmer direkt till plattan…både via trådlöst nätverk och via 3G om du har flatrate.

Jag blev superförvånad när min sprillans nya Galaxy TAB 10.1 som har dubbelkärnig 1.2Ghz och 1GB ramminne inte kom förinstallerad med Samsungs AllShare som används för att streama mediamaterial från bl.a. NAS-enheter. Ett snabbt samtal till Samsung gjorde mig ännu mer frågvis. Samsung utvärderar om de vill ha med All Share på sin fenomenala mediaplatta. AllShare är inte bäst eller grymmast utan en bra start helt enkelt. Med de prestanda denna platta har vore det en synd att enbart använda den för surf och mail….skärmen är helgrym och ljudet fult dugligt för att spela för 2 i sängen :-).

PLEX heter lösningen för Androidplattor….som består av en serverdel som installeras på en dator och en klient som ansluter till den. Om du vill ha samma lösning på din Galaxy S2 kan du läsa om hur du gör i detta inlägg!

Med några få undantag spelade ovan kombination alla filmformat i mitt bibliotek. Serverdelen är snabbinstallerad och det enda du behöver göra är att peka ut var dina mediafiler ligger. Efter en stund har du ett imponerande mediabibliotek med beskrivningar och ”Cover Art”.

är du på resande fot kan Plex också göra dina filmer tillgängligt online…du kopplar då upp mot den externa ip-adressen eller en egen webadress som du kan skapa på DNS-servern. Funkar riktigt bra men det kräver såklart en hyfsad 3G anslutning….den som kan fås ute på landet duger inget vidare. Dock är det ju smidigt att använda en annan WIFI-anslutning för att lösa det problemet :-)

Delta i diskussionen 5 kommentarer

 • Internetblogg skriver:

  Hm, det är rätt intressant att de inte kommer med AllShare, helt klart. Men du löste ju det hela ändå ^^

 • Hasse skriver:

  Hej! Jag får det inte att funka! !! Jag har w7 o IE9 och när jag lägger till Filmer så hittar den inte sökv till mitt bibliotek o sen filmer! !

 • Daniel LentzDaniel Lentz skriver:

  Hej Hasse,
  är inte riktigt med på hur du menar när du involverar IE i detta för att ladda upp film. Plex Server pekar mot en av dig utvald mapp på din Windows. Till Plex ansluter du med klienten som du laddar hem via Market till Android eller iOS. Vad har du Explorer till? Många problem som finns i IE9 kan lösas genom att välja kompatibiltetsläget som finns under inställningar!

 • […] vilket Pavtube kan göra för dig med endast ett par klick. I normala fall använder jag en Plex server för att streama filmerna till både TV/Mediacentret, mobilen och plattan men om man befinner sig i […]

 • […] denna spelare bjuder på en hel del, det som imponerade mest på mig var att den hade stöd för PLEX, som är en standard för uppspelning av nedladdad media….lite som […]

Kommentera detta inlägg