Aktivera Delve Analytics centralt i Office 365

Av 18 juni, 2016Delve, Office 365

Ända sedan jag varit på Office 365 Summit har jag följt utvecklingen av Delve med stort engagemang. En av anledningarna må vara att jag är överförtjust i statistik, i detta fall dessutom direkt om min vardag. Delve drivs av Office Graph och triggas av dina interaktioner i hela Office 365 Suiten, den indexerar, analyserar och ser mönster.

Resultatet av det visas med brickor som kan sorteras och filtreras i datorn eller mobilen via appar eller anpassade sidor online.

Nu har Delve fått en ytterligare funktion, nämligen Delve Analytics som är skapad för Teamansvariga. Syftet med denna funktion är att kunna analysera sitt teams spenderade tid i möten, e-post, dokumenhantering m.m. All data anonymiseras innan den visas.

Delve Analytics är ett tillägg som f.n. kostar 32:-/mån/användare. Inte alla prenumerationer kan få Delve…kolla in din inköps portal om du kan aktivera tillägget!

När du köpt och tilldelat Analytics licenserna måste du också aktivera funktionen centralt, detta görs via den nya admin portalen vilket idag kräver att du har ”First release” aktiverad. Först då kan du tillåta Delve Analytics att samla in information

delve-analytics-enable-data-collection

När du aktiverat Delve Analytics kommer det att ta omkring 1-6 veckor innan Office Graph samlat ihop tillräckligt med data för att visa upp dem för dig så det är bara att luta sig tillbaka och vänta!

 

delve-analytics-confirmation

 

 

 

 

 

 

 

 

Under tiden kan du också se till att aktivera tillägget för Outlook som visar upp statistik för den enskilde avsändaren förutsatt att han/hon finns inom din egen Office 365. Det centrala aktiveringen görs från EAC – Exchange Admin Center

Du installerar tillägget genom att hämta det via nedan länk. Tillägget kommer att göras tillgängligt centralt för alla att användas förutsatt att det finns en aktiv licens.

 

https://weveagavemailapp.azurewebsites.net/manifest/Delve%20Analytics%20Official%20.xml

delve-analytics-install-addon

 

Om du kan hantera Powershell kan du istället köra nedan rad för att aktivera tillägget!

New-App -OrganizationApp -Url https://weveagavemailapp.azurewebsites.net/manifest/Delve%20Analytics%20Official%20.xml -DefaultStateForUser Enabled

delve-analytics-setup-addin

 

Efter du aktiverat tillägget kommer användarna kunna se det i sin Outlook (Online och Skrivbord) i sitt meddelandefönster

delve-analitics-in-email-message

Läs mer om hur Delve och Delve Analytics kan hjälpa dig att prioritera rätt för dig och ditt team!

Svara