OneDrive – om inte synkroniseringen fungerar

Något gick rejält snett mellan radering och återställning av användaren.  Anledningen till att man ångrade raderingen var enkel…man hade glömt att ta vara på filerna som log i kontots OneDrive. I detta fall gick det inte att synkronisera användarens OneDrive med datorklienten och biblioteket innehöll för mycket data för att manuellt ladda ner varje fil för sig.

Den snabbaste lösningen är att öppna mappen i utforskaren men det har Microsoft plockat bort tillsamman med hela menyfliksområdet. I nedan bild visas det nya avskalade utseendet som längst ner visar en funktion som gör det möjligt att skifta tillbaka till det gamla/klassiska utseendet….tyvärr dock en sanning med lite modifikationer!

onedrive-new-look

 

När man har skiftat till det ”klassiska” läget saknas tyvärr den viktigaste delen, nämligen menyflikarna. För att få tillbaka dessa behöver man i slutet av länkadressen lägga till ”?ShowRibbon=True” för att dessa skall dyka upp. När flikarna var återställda var det bara att välja Bibliotek/Öppna med utforskaren för att kopiera allt innehåll till den egna datorn med drag och släpp.

onedrive-classic-ribbon

 

Om du behöver visa lagringsinformation för den aktuella OneDrive är det bara att lägga till ”_layouts/15/viewlsts.aspx” efter domänen för att få tillbaka

onedrive-users-site-content

 

Att öpnna sin OneDrive via Utforskaren innebär att man använder Webdav som har en maxgräns på filstorlek på 4GB. Din Windows har dock med all sannolikhet gränsen ställd på omkring 50MB vilket innebär att alla filer över den angivna storleken kommer att generera ett felmeddelande och kan ej laddas ner

Öppna registernyckeln enligt nedan och justera

HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Services -> WebClient -> hitta Parametern FileSizeLimitInBytes

och ändra  den till 4294967295

registry-webdav-parameter

 

Starta om datorn efteråt och börja att ladda ner dina dyrbara filer! Läs mer om det nya utseendet som trots allt innehåller många förenklande funktioner!

Svara