Office 365 Summit i Amsterdam

Då var det dags att delta i Summit med fokus på Office 365. 60 sessioner uppdelad på sälj, teknik och mittemellan. Tidsmässigt hinner man med max 5 sessioner per dag om man pressar schemat lite så det gäller att välja rätt. Omkring 1200 deltagare huserades i Amsterdams Hamnterminal, en byggnad i glas och stål. Medan kollegan gick Skype/Lync/Yammer spåret valde jag att ta del av nyheterna inom SharePoint, Office Pro Plus, Delve, Graph, PowerBi, MDM och Telemetry.

summit-session

Första dagen påbörjades med en gemensam Keynote med allmän info och en genomgång av Microsoft strategi i DNA-anda (DNA= Det nya arbetslivet) Vi fick en snabb beskrivning över tillväxten i molnet och hur man gör det möjligt att leverera 99,9% tillgänglighet tack vare ett ”självlagande” system som är en av hörnstenarna med servrar som kommunicerar sin hälsa till varandra. När en server rapporterar sig själv som obrukbar användes BSOD (Bluescreen of Death) för att säkerställa att servern aldrig  går upp igen och installeras om. Genomsnittliga livslängden av en logisk enhet är ca 14 dagar. Bilden nedan visar en containermodul med totalt 4000 servrar som  står i rad i datahallarna som kan vara upp till 25 000kvm stora. För att få en uppfattning om storlekar nämndes att endast loggarna som genereras av tjänsterna tar upp 1Petabyte per månad.

Efteråt började de individuella valen som hölls i dedikerade rum. Några av sessionerna var i föreläsningsform andra innehöll faktiska labbar i skarpa miljöer som hade förberetts online. Oavsett vad man valde så var takten väldigt hög och det gällde att hänga med och anteckna så mycket som möjligt för senare sortering :-)

 

microsoft-cloud-servers-itp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kommer några highlights som är värt att nämna.

– Office Pro Plus Click-to-Run installation för BYOD
– Officestödet för delad dator som behövs om man inte har egen dator eller kör i RDP och TS miljöer
– nya MDM funktioner som plockar  funktionalitet från InTunes
– använda InTune (istället för SCCM) för central installation av Office med ODT
– Skype för Företag ersätter Lync, får en del nya funktioner, bl.a. och högre bild och ljudkvalitet. Helt ny klient
– Grupper Outlook  (online) kommer att få fler administrativa funktioner
– Yammer och Grupper kommer fortsätta att vara separat produkter
– Löpande förbättringar görs i OneDrive för Företag (OSX klient  är ute nu)
– Fler tjänster kommer att integreras till Delve
– Utökade funktioner för eDiscovery
– Ny Compliance-portal som visar siteloggar

Svara