Låt Delve analysera din tid

Delve introducerades i början av 2015 och det första intrycket för de flesta jag visat det för är att det är otäckt då alla interaktioner registreras, analyseras och sammanställs. Slutresultatet är menat att vara en personlig hjälp i den evigt växande digitala dokumenthögen.

Delve delar upp alla data i 2 huvudkategorier, dina data och andras data. Delve triggas av din interaktion, d.v.s. mötesinbjudningar, dokument du läst och hur du hanterar och behandlar allt som når din inkorg, din OneDrive samt i SharePoint. Dokument som du inte har åtkomst till kommer du aldrig att se i ditt resultat och  det gäller åt andra hållet också såklart, dina filer i OneDrive kommer aldrig att publiceras i någon annans Delve-analys om du inte aktiv valt att dela dokumentet.

Delve kan utökas med en liten plusmeny som kallas för Delve Analytics och kostar en extraslant men då tar man ett rejält kliv in i den analytiska delen. Om du aktiverar Analytics på ditt Team kommer du kunna se vart tiden rinner iväg. Analyserna är sammanställningar och pekar ej ut enskilda personer.

delve-analytics

 

Med i paketet få man också ett  Outlook tillägg som visar information (direkt i en flik i meddelandet) om nedlagd tid på konversation samt svarsfrekvens. Här kan man snabbt se hur duktig (eller inte) man själv är på att svara och läsa sin kommunikation

delev-email-stats-rev2

Delve ingår idag i de dyrare Business- och E-prenumerationer i Office 365. Delve Analytics är ett tillägg som kostar extra per användare (f.n. 31,50skr/mån)

Svara