Windows nya tidslinje är här

Av 28 maj, 2018 Snabbtips, Windows

När din Windows 10 (10 April 2018, Redstone 4) uppdaterades medföljde en paradfunktion som ger dig en historisk överblick i din dator som liknar funktionen Delve i Office 365. Nya tidslinjefunktionen installeras i all tysthet och förblir oannonserad tills du klickar på knappen i åtgärdsraden.

Tidslinjen visar dina öppna program, virtuella skrivbord och längst ner 7 dagar av dina senaste aktiviteter. Genom att rulla längst ner i fönstret ges du möjlighet att utöka de 7 dagarna till 30 och ger dig själv möjligheten att söka med egna ord bland dina aktiviteter.

Om du inte har denna funktion än kan det bero på att du inte valt att uppdatera din Windows än eller att din IT-avdelning inte tillåtit den än. Om du sköter din egna dator kan du enkelt välja att uppdatera till senaste version via Windows Update som du hittar i startmenyn.

Det finns inga bra tidpunkter för uppdateringar. Dessutom tar de mer omfattande uppdateringarna längre tid. Just därför aviseras du om att en större uppdatering är på gång och får då välja när du vill köra den om du inte kan köra den direkt!

Svara