Svenska Flic – den smarta knappen

Av 18 januari, 2017Mobilt, Wearables

Du vet inte att du behöver en förens du har den. Kombinationen att skapa en traditionell knapp som kan kopplas till digitala funktioner är lysande. Knappen är lika stor som e gammal 1-krona och finns i olika färger.

Svenska Flic introducerades första gången via Indigogo och finns nu att köpa via t.ex. Mediamarkt. Kvaliten på knappen känns premium vilket också priset är. (349:-/st) Det gummerade höljet och tryckkänslan är tydligt vilket är viktigt då man kan tilldela en knapp 3 olika uppgifter baserad på knapptryck. Med i förpackningen finns  ett klipp för kläder som sätts på plats genom att vrida loss och byta ut den befintliga bakplattan. Större delen av knappens insida tas upp av ett 2032CRC-batteri som skall räcka i 2 år enligt Flic.

Viktig att veta är att knappen är beroende av en mobil enhet med Blåtand 4.0 med mjukvaran Flic installerad . Med mjukvaran instrueras mobilen att utföra instruktioner beroende på om man trycker 1 eller 2 gånger alternativt håller in knappen. Knappen och mobil måste sedan vara i närheten av varandra för att fungera.

Knappen kan utföra en rad olika funktioner lite grann beroende av vad du har i hemmet. Tjänster som IFFT som är ett helt eget ekosystem inom automation. Exakt vad som kan göras beror delvis också på operativsystemet. I Android kan man t.ex skicka SMS till användare vilket inte gick att göra på iPhone.

Om du redan har smarta prylar  som t.ex. Android TV, Logitech Harmony, Bose eller Philips Hue i hemmet finns det en god chans att dessa kan anslutas/påverkas. I mitt fall ersatte jag den vanliga ringklockan vid dörren med en flic-knapp. Istället för en dörrklocka som ringer och triggar hunden skickas nu ett meddelande direkt till våra mobiltelefoner. Få se vad jag gör med resterande… användningsområdet är brett och växer dagligen!

 

Svara