Ångra dina meddelanden i Outlook

Av 23 januari, 2017 mars 3rd, 2017 Exchange, Office 365, Snabbtips

Visst har det hänt att du ångrat att du tryckt på skicka knappen bara några sekunder efter då du glömt något eller bara tänkt om. Det har tillkommit en liten Ångra-funktion som ger dig just den möjligheten i upp till 30 sekunder en funktion som funnits i bl.a. Gmail. Tiden kan anses vara snävt men löser säkerligen ett behov för de som är (för) snabba med att svara ;-)

Ångra-funktionen fungerar idag endast i onlineversionen och kan smidigt aktiveras via inställningarna, d.v.s. kugghjulet och E-post. När inställningen sparats omfattas alla meddelanden av tidsfördröjningen.

En liknande men undangömd och mer manuell funktion som finns i Outlooks skrivbordsklient är att ange ett aktuellt klockslag för när man vill att meddelandet skall skickas. Meddelandet ligger då kvar i utkorgen tills klockslaget inträffat. Din dator måste vara påslagen med Outlook startad för att detta skall fungera. Detta kan vara praktisk då man önskar svara på ett meddelande men inte vill skicka det förens dagen efter.

Denna fördröjning måste ställas in för varje meddelande som skall förhalas. Intervallet är mer flexibelt då du här kan ställa in flera timmar/dagars fördröjning och skall ej ses som en kortsiktig ångrafunktion utan snarare som en del av tidsplaneringen för hur och när du svarar på dina meddelanden.

Denna ångra-funktionen är välkommet men jag skulle vilja ha samma möjligheter på mobila plattformar där ingen av dessa funktioner existerar I dagens appar.

Svara