Bose QC35 är bästa luren för kontoret

Av 15 april, 2017 oktober 21st, 2017 Media, Mobilt

Det var inte länge sedan jag köpte ett par Jaybird inEar-lurar som finns med mig på alla uppdrag ute hos kund. Det har blivit många timmars samtal och musiklyssning vilket dessvärre gjort att mina örongångar börjat värka så jag har varit ute och sökt ett par Over Ears istället. Mina krav på lurar var ungefär samma som till tidigare inköpta inEars, d.v.s. inbyggt laddningsbart batteri med bra batteritid, trådlös, ett grymt ljud såklart och tysta för omgivningen oavsett hur högt jag själv väljer att lyssna.

Jag är inte någon audiofil men uppskattar ett bra och brusfritt ljud. Det finns många lurar som uppfyller dessa krav men endast ett fåtal som kombinerar detta med aktiv brusreducering (ANC –  active noise cancellation).

Bästa tänkbara kvalitet

Med ett par Bose QC35 (QC= Quiet Comfort) är tystnaden bara en av upplevelserna. Det är självklart att byggkvalitén för ett par OverEars för nästan 4000:- är den bästa tänkbara. Bland tillbehören finns 3,5mm kbael, laddkabel, ett 3,5 dubbeluttag för flygplan och hårt fodral som de kan vikas ner i.

Föregångaren QC25 var redan mycket populär bland audiofiler men dessa var kabelbudna. QC35 är har inte enbart blivit trådlösa utan också förbättrats på alla punkter som gått att förbättra  i jämförelse med QC25. Så nya QC35 har blivit trådlösa med hjälp av Blåtand 4.0 och stödjer NFC-parning.

Det tar 2-3 timmar att ladda luren som sedan håller för omkring 20 timmars trådlös lyssning och 40 timmar om du använder kabel. När man slår på luren meddelas man via röst om batteristatus samt aktiva anslutninger. Via appen kan du få samma information och justera energisparinställningar. Appen ger även möjlighet till att aktivera musikdelning och hålla lurens mjukvara uppdaterad.

Summering

Det är en ren upplevelse att använda Bose-lurarna. Den totala tystnaden som uppstår då man slår på lurarna och den opåverkade musiken som strömmar gör QC35 till en av de bästa lurar jag har testat. Lurarana väger 236gram och är klädda i supermjuka material. Kuddarna tätar perfekt kring öronen och blockerar ljudet åt båda hållen vilket gör att personer bredvid dig hör inget ens om du spelar på hög volym.  Jag gillar att lurarna med röst meddelar kvarvarande batteri. En något irriterande detalj är att om luren är ansluten till flera enheter samtidigt kan en uppspelning från en tidigare källa automatisk börja strömma. Det är lätt fixat men onödigt. För övrigt njuter jag av den totalt ostörda uppselningen av musik och film.

Svara