Spela XboxOne i datorn

Av 1 januari, 2016Konsol, TV-spel

Du kanske undrar varför man skulle vilja använda datorn…svaret är enkelt…TV´n kan ju faktiskt vara upptagen ibland! Allt du behöver är en XBOX-kontroller, en spelkonsol och en dator med Windows 10 ;-) Nästa steg som kräver lite mer arbete är att spela dina spel på din hemmakonsol när du sitter på hotellet.

 

 

 

Med Windows 10 medföljer en XBOX app som gör det möjligt att starta spelkonsollen och spela valfritt spel från datorn. Om du som jag köper dina spel online har du tillgång till alla titlar. De titlar du har på DVD kräver dessvärre att du byter till aktuell skiva.

 

xbox-game-stream

 

När du startat programmet kommer du behöva logga in med samma LIVE-id du använder på din XBOX, efter det är det bara att ansluta till XBOXEN och börja streama. Kom ihåg att ansluta din XBOX-kontroller innan du startar programmet…första gången kommer Windows 10 att behöva lite tid för installation av kontrollern och din XBOX måste vara ansluten via kabel för att ”Sätt på” funktionen skall fungera.

 

 

Självklart kan du manuellt sätta på din XBOX  och sedan ansluta  till datorn….sålänge du eller någon är hemmavid. I ett annat inlägg kommer jag ta upp hur du gör för att slå på din box och börja spela när du inte är hemma :-)

xboxone-streaming

Ha så kul och Gott Nytt År önskar lentzit.com

 

 

 

 

Svara