Säkrare lösenord med SMS kod

Av 23 december, 2015Säkerhet

Med jämna mellanrum får jag läsa och höra om hur personliga konton blir hackade av illvilliga personer. Oavsett om det finns en agenda eller inte innebär det en hel del obehag och arbete  att revidera alla sina lösenord. För att förhindra detta kan du aktivera s.k. 2-stegs autentisering…det innebär att skickar ett unik kod till din mobil som måste anges vid inloggning.

apple-id-sms-kodOm du aktiverar 2-stegsautentisering på ditt Apple ID hindrar du hackern från att komma åt din profil även om denna har knäckt ditt lösenord eftersom andra halvan av lösenordet (koden som skickas till mobilen) saknas.

Även inköp i App Store blir omöjliga utan del 2 av koden så du kan lämna surfplattan utan översyn då all användning av ditt konto aviseras till dig i form av en säkerhetskod…då har du också koll på att de försöker ;-)

 

 

För att aktivera funktionen måste du logga in på ditt Apple-konto och aktivera Tvåstegsverifiering. Processen sker i 2 steg där du först måste ange ett par kontrollfrågor för att sedan dröja i ett par dagar innan du kan slutföra processen med att ange uppgifterna för din mobil.

apple-id-sms-autentisering

I samband med registreringen kommer du att få en säkerhetskod som du uppmanas att spara. Skriv ut den och spara den i din ”Viktig att ha pärm” då denna är din nyckel till återställning av kontot om något skulle hända med t.ex. ditt mobilnummer.

2-steglösenord börjar att bli vanliga på många tjänster. Du kan aktivera det utan extrakostnad på Google, Office365, Facebook m.m. och det rekommenderas varmt …speciellt då du registrerat ett betalkort på kontot.

Svara