Smarta prylar till cykeln

Av 8 september, 2015Blandat, Transport

Här kommer ett par snabbtips på tillbehör till din elcykel (funkar på vanlig också). Jag har nämt några tips i samband med provkörningen av Ecorides snyggaste elcykel Epix…här kommer dock ett par nya också!

ecoride-tips-1

 

 

 

 

Tips 1: Oftast sitter ju cykelnyckeln ihop med andra nycklar vilket enkelt kan åtgärdas med ett specialfäste som gör att cykelnyckeln lätt kan lossas från övriga. Då slipper du ha alla dina nycklar hängandes vid låset och i värsta fall ta dem in i bakhjulet.

Inköpt hos Låssmed Mart. Mattsson

 

 

 

ecoride-tips-2

 

Tips 2: Med extrakraften som din elcykel har kan du lätt transportera en mindre person  (även kallad barn). I cykellandet Holland finns många smarta tillbehör för detta. En av dessa har en vän till mig köpt som är gjord för barn som är 6+. Ecorides har väldigt stabila pakethållare så det var inga problem alls. Notera också att det även finns fotstöd och att sitsen har en bältesfunktion.

Inköpt Online på Holland Bike Shop

 

 

snabblas-stoldskyddat

Tips 3: Många dyrare cyklar kommer med snabbspännen för att ta loss framhjul och sadel vilket ser sportigt ut och troligen är väldigt praktiskt om man vill ta loss dessa saker. Under min tid som cykelägare har dock aldrig behovet dykt upp utan snarare ersatts av ångest om att det är alldeles för enkelt att stjäla nämda prylar. Byt ut standard mot låsmutterförsedda för lugnare fikor ;-)

Inköpt på Sportson

 

cup-holderTips 4: Sist och absolut inte minst så älskar jag mitt kaffe på morgonen. Inte alla uppdrag man är på inkluderar det så det måste tas med på vägen. En mugghållare är ett måste. Jag återkommer när jag testat denna skönhet.

Hittat på ridewithstyle.se

 

 

 

Tipsa gärna om fler smarta prylar till cykeln!

 

 

Svara