Ryggsäck vs Resväska

Av 2 augusti, 2016Tester, Transport

En del av mina uppdrag innebär att jag får vara hemifrån i 1-2 dagar vilket kräver att man får ha med sig lite kläder. F.n. tog jag fram lilla resväskan för ändamålet då ordinarie ryggsäck inte rymmer både prylar och kläder.

Tilläggas skall att jag inte tycker om att bära, hänga eller dra väskor…vilket egentligen enbart lämnar kvar ryggsäckar som alternativ men de är ofta för små, klumpiga och kan inte packas på samma sätt som en resväska vilket delvis skrynklar till medhavda kläder helt i onödan.

slick-backpack-modules

Så när jag såg ett Kickstarter projekt som visade en moduluppbyggd ryggsäck i (en för mig) snygg design blev jag lyrisk. Ryggsäcken kan anpassas på in och utsidan för olika ändamål och sätt man vill bära den. Det finns såklart många alternativ till Slicks och en av dem som ligger närmast tillhands är Incase Bags…som är ruskigt välbyggda och smarta.

På utsidan är Slicks 25 en klassisk och lätt ryggsäck med många praktiska fack och fickor som alla är utrustade med en rejäl dragkedja. I ett av facken finns även regnskydd som ju kan vara bra att ha…åtminstone på västkusten.

Insidan är tvådelad och kan öppnas som en bok, här finns många ”platta” fack och fästen för de olika modulerna (bild ovan) där behovet avgör vilka man vill sätta på plats. det hela gör Slicks till en värdig ersättare för resväskan förutsatt att man packar lätt och inte åker iväg mer än 1-2 dagar…kanske 3 om man pressar lite.

 Slicks25 Kickstarter kampanjen är precis avslutad och jag fick min ryggsäck för en vecka sedan. Material och kvalitet är hög. Som ett tack till alla som varit med i uppstarten stoppade man också med ett vajerlås som öppnas/låses med sifferkombination. Jag längtar redan efter den första trippen. Jag har såklart testpackat den och i filmen (som inte är skapad av mig) ovan visas det en sammanfattning om för och emot som jag håller med om till 100%.

 

Ifall du undrar vilken ryggsäck jag kommer att använda till vardags kan du både se och beställa den här

Svara