Windows 10 – ta bort vattenmärket

Av 8 september, 2015Snabbtips, Windows

Med Windows 10 introducerar man ett helt automatiserat sätt att skicka ut uppdateringar till konsumentversionen av operativsystemet. Detta ställer höga (och högre) krav till Microsoft att leverera kvalitativa uppdateringar som inte orsakar kaos oavsett om det är inhouse drivrutiner eller från tredjepart.

 

 

 

För bara 2 veckor sedan släppte Nvidia en inte fullt fungerande drivrutin som orsakade problem med frysningar och blåskärm. Även om problemet fixades snabbt och i stort sett självlöste sig efter en omstart är det sådant som inte får hända.

 

En av de nya funktionerna är att man som teknikintresserad och som driftsansvarig alltid kan få prova de senaste uppdateringarna via Insiderprogrammet…vilket är helt fantastsik. Något som är mindre fantastisk att en skarp företagslicens förvandlas till en BETA version som visas tydligt på skärmen i form av ett vattenmärke.

 

Jag förstår inte varför man valt att visa detta så tydligt på en skarp licens dessutom. Vi som valt att vara med i Insiderprogrammet är tillräckligt smarta att ha koll på versioner på andra sätt än denna öpnna avisering.

 

 

windows10-wmr-installed

Det tog inte speciellt lång tid att hitta en möjlighet att stänga ner denna avisering med verktyget UWR – Universal Watermark Remover som med några klick löste mitt dilemma. Det framgår också att vattenmärket kan dyka upp igen efter en ny genomförd uppdatering.

 

 

 

 

Svara