SharePoint från grunden

Av 6 augusti, 2016 januari 6th, 2017 Server, SharePoint, Snabbtips

Medans utvecklingen av molntjänster fortsätter i rasande fart finns det en och annan som inte hoppar på tåget vilket innebär att jag behövde en uppfräschning kring installation och konfiguration. Självklart försöker jag alltid att kombinera gammalt och nytt men fick dessvärre tji då jag försökte mig på att använda Server 2016 som grund. Jag hade också förträngt att det inte fanns några raka spår kring installationen….något denna installation inte var speciellt unik på ;-).

 

Grunden skulle bli en Server 2012 och sedan en SharePoint ovan på det. Innan installationen kunde påbörjas är man i vanlig ordning tvingad att installera och patcha servern för att sedan lägga på grundfiler och funktioner som den slutgiltiga SharePoint installationen behöver. Några av dessa installationer kräver dessutom enskilda tidkonsumerande konfiguration.

Det bästa sättet att lära sig är att göra allting manuellt men även jag har en gräns ;-) Killarna på TechNet har tack och lov redan stött på samma problematik och skapat 3 färdiga skript för nedladdning av SharePoint relaterade filer (Prequisities), förinstallation av dessa samt installation av aktuella Roller.

sp-preq-run-ok

Ifall du vill gå rakt på sak kan du ladda ner filerna här direkt!

Kom ihåg att tillåta körning av Powershell skript på servern och att alltid köra i administrativt läge! (sätt tillbaka policyn när du är klar)

ps-set-execution-policie

Restricted – No scripts can be run. Windows PowerShell can be used only in interactive mode.

AllSigned – Only scripts signed by a trusted publisher can be run.

RemoteSigned – Downloaded scripts must be signed by a trusted publisher before they can be run.

Unrestricted – No restrictions; all Windows PowerShell scripts can be run.

 

Nu är du iaf halvvägs!

Min uppsättning är: QNAP NAS med 2*250GB  Raid 0 SSD diskar  för den virtuella delen, Server 2012, SQL 2012, SharePoint 2013

 

Svara