MG5350 en CANON skrivare

Av 31 januari, 2013Tester

Häromdagen var det så dags för mina färgkasetter på skrivaren att bytas på min 5 år gamla skrivare som verkligen fått slita hårt. Det har blivit många utskrifter på CD-skivor, foton, de första utdragen av bröllopsprogrammet inför inlämningen till tryckeriet….en hel del minnen med andra ord.

Som vanligt börjar jag kolla på nätet efter en färgsats som i slutändan visade sig (inte helt oväntad) kosta mer än en ny skrivare. Så det blev till att börja leta skrivare istället…jag fastnade för multifunktionsmodellen MG5350 som är namnet på en snygg, funktionsrik och mycket prisvärd skrivare. För under 800:- inkl moms får du en skrivare som klarar 12sid/min, en skanner som klarar av att spara direkt till USB som pluggas in i skrivaren  och konvertera filen till PDF, en kopieringsmaskin, trådlös anslutning, AirPrint -kompatibel och duplex såklart.

Kronan på verket är TFT-skärmen som hjälper dig att navigera fram alla funktioner via hårdvaruknappar då skärmen inte är av touchtyp. På fronten finns uttag för minneskort och usb sticka. Skrivaren är lite större än ett A4 och framsidan består av en lucka som skyddar innanmätet från damm som fälls ner vid utskrift. Jag kan inte uttala om hur snål skrivaren är men en laddning färg går på omkring 600:- och Canon använder precis som alla andra bläckstrålemodeller en utskriftteknik som tar vara på varje liten droppe.

Svara