Skydrive Pro i Office 2013 tar din Sharepoint offline

Office 2013 har verkligen tonvis med nyheter i sig och fokuserar man på funktionerna istället för den blå/vita designen kan man inte bli annat än imponerad.

En av de nyheter du kommer att gilla om du har Sharepoint eller rent av Office365 i din verksamhet är ny Skydrive Pro som synkar din filer till datorn och ger dig möjlighet att arbeta offline vilket tidigare sköttes av Sharepoint Workspace där utsenede och hantering påminner en hel del om utforskaren.

sharepoint-workspace-client

 

Sharepoint Workspace (ovan bild) får jobbet gjort men uppvisar också en hel del svagheter, speciellt då man överför stora mängder data vilket inte är ovanligt i startskedet efter en migrering från klassiska mappar som ligger på de egna servrarna till molnlösningar.

Nya Skydrive Pro (nedan bild)  fungerar precis som Dropbox  fast med fokus på dina bibliotek i Sharepoint. Du kan länka flera dokumentbibliotek till Skydrive Pro som kommer att mellanlagra dem i din dator för att sedan helt automatisk ladda upp ändade dokument.

Tyvärr går man miste om in- och utcheckningen och man kan stöta på problem då 2 arbetar i samma dokument då den som sist trycker på spara skriver över dokumentet med sin version….vilket inte är unikt för SkyDrive…övriga tjänster har samma problem då Office inte stödjer att mixa (merge) 2 versioner av samma dokument i denna situation. Oavsett blir det supersmidigt att ta med sig sina filer som lagrats i Sharepoint, ditt egna dokumentbibliotek kan göras tillgängligt i din dator, via web  och såklart i mobilen…teknik när den är som bäst helt enkelt.

Svara