Jobba på distans med iPad (del 1)

Av 12 februari, 2013 Mobila kontoret, Surfplattor

Efter ett års idogt sparande och välsignelsen från chefen bar det då äntligen iväg till varma och fantastiska Thailand…..ett land vi varit i 6 år tidigare som nygifta.

Landet, maten och människorna gör att vi lätt återkommer trots den relativt långa flygresan som med incheckningar, transfer och och allt som tillhör går loss på omkring 15-18 timmar.

Nu sitter man vid stranden i Khao Lak. Hotellet och området är alldeles ny och är en del av Fritidsresors Blue Couples arrangemang. Fokus ligger på detaljer, design och det där lilla extra….och det har definitivt lyckats. Som IT-ansvarig kan jag vara uppkopplad relativt enkelt vilket känns bra “just in case”.

Det finns datorer i foajén och trådlöst på området…ingen fiber direkt men tillräckligt för enklare administrativa arbeten. Det är bara att glömma playkanalerna och tyvärr även mina egna hemmakanaler som jag hade kunnat titta på via dreamboxen.

Hemifrån åkte jag med en Windows Phone 8 och en iPad. WP8:ans största problem är att den inte har stöd för varken VPN eller Direct Access…vilket innebär att åtkomst till interna system begränsas kraftigt. Den här teknikern har dock jobbat hårt på att webbanpassa många av de servertjänster som finns i verksamheten :-)

Safari som Apple kallar sin “browser” är inte världens bästa läsare vilket kan innebära att vissa saker blir omöjliga att genomföra speciellt om det saknas specifikt touchstöd. WP8:ans IE är grym men skärmen på 4,5 tum har klara begränsningar.

20130212-224018.jpg

Under mina dagar där jag nu verkligen varit tvungen att använda iPad till allt har jag hittat en hel del brister i e-postklientens bilagehantering och i Safari vilket du inte märker av om du anpassat dina system för webb… annars kanske en app kan lösa hanteringen.

Svara