Jobba på distans med iPad (del4)

Av 22 februari, 2013Surfplattor

Även om det går att göra tonvis med saker med iPad är det en hel del saker inte går att göra. även om alla dina system är webbanpassade kommer du inte kunna göra allt…delvis p.g.a. vissa saker helt enkelt inte är lämpade att göras tillgängligt via webbgränssnitt och för att Safari är riktigt urdålig som läsare alt. verktygen inte är tillräckligt anpassade för surfplattan än.

20130218-230957.jpg

Chansen är att du hittar en app som fixar det men för vissa saker är det enda som gäller att ha en IE tillhands…..sorgligt men sant. IE versionerna har genom åren fått en hel del kritik då den inte genererat sidorna som förväntat….Microsoft själva tuffar på och oroar sig dock inte för detta utan fortsätter i samma stil….I och med den senaste versionen av Windows är vi uppe i version 10 av läsaren.

Hur gör man då för att ha tillgång till IE? I del 2 skrev jag om hur man kunde komma åt datorer via fjärrfunktioner, s.k. Remote Dekstop. Om du inte vill släpa med dig din dator kan du använda en virtuell dator för dina måsten i IE – Internet Explorer. Då har du även möjlighet att köra Office och andra Windows relaterade program…RSAT t.ex.

Surplattan är absolut inte det perfekta verktyget för allt men med rätt prep kan den klara en hel del saker. Om din verksamhet helt är MAC beroende kan problemdefinitionen vara en helt annan men det är ett helt annat inlägg.

OBS! Microsoft släpper sin nya Windows 8 platta under namnet Surface i 2 varianter, RT och PRO. RT version är en extremt bantad version av Windows 8 och lämpar sig inte för företagsbruk. Däremot är PRO en surfplatta med äkta Windows 8 i som du kan installera dina vanliga program på…tråkigt bara att den börja på omkring 8000:- 

Svara