Twilight tonar ner skärmen

Av 28 januari, 2015 Android, Mobilt, Surfplattor

Att använda plattan eller mobilen som nattfösare skall enligt väldigt många rapporter inte vara det bästa sättet. Enheterna ger ifrån sig ett ljus som påverkar vår hjärna negativt och stör vår nattsömn och tydligen minnet. Det där med dåligt minne kan det ju finnas en hel del orsaker till tänker jag iaf ;-) (OBS!Jag har förstärkt effekterna något i bilden för att det skall vara tydligare) Till vänster utan filter och till höger med aktivt filter.

 

 

 

 

Appen Twilight sägs råda bot på detta genom att tona ner det ljus som inverkar negativt på sömn och minne med ett antal smarta inställningar som dessutom gör att belysningen känns behaglig och inte lika aggressiv i mörkret. Grundversionen är gratis och har alla de viktiga inställningarna. Det finns dock en version där man kan sponsra utvecklaren.

 

Förutom självaste inställningarna för temperatur och intensitet kan man välja att schemalägga funktionen med hjälp av geografiskt läge och klockslag. Efter ett par dagars test kan jag tyvärr inte avgöra om jag har ökat sömnkvaliten men jag tycker absolut att jag upplever skärmen som behagligare att titta på i mörkare utrymmen. Appen tar liksom över där endast säkning av ljuststyrkan inte riktigt räcker till. Rekommenderas varmt.

Svara