Binero – ett 2.0 webbhotell

Jag fick häromdagen möjlighet att testköra Bineros webbhotell vilket omfattar Domänportfölj, DNS, FTP och SSH, IIS, Apache, MySQL och Microsofts SQL.

Jag har rattat en hel del webbhotell och Binero ger mig en känsla av att ”nästan” ha en egen server. Med det menar jag att många webbhotell stryper eller stympar funktioer och man får ge avkall på saker och ting…men här finns verkligen allt som jag är van vid….det där finliret som jag annars bara har om jag kör eget….å jag gillar det :-)

För knappa 1000-lappen om året får en privatperson tillgång till en komplett plattform som klarar hemsidor baserad på .php eller .asp. Du väljer själv  databasmotor och kan enkelt aktivera SSH- och FTP-funktioner. Självklart ryms det fler domäner och hemsidor så det går fint att ha både hemsida och blogg på samma prenumeration….det kommer att dröja innan du fyller de 100GB som ingår i privatpaketet (200GB i företagspaketet).

Eftersom jag ganska nyligen flyttade alla mina domäner till DynDNS för att få stöd för dynamiskt tilldelade adresser kände jag inte för att göra en flytt igen….istället valde jag att använda hotellet enbart som lagringplats för alla webbplatser.

Att mappa databaser, ftp och webb mot IP-adresserna var barnsligt enkelt. Gränssnittet är överskådligt och ger riktigt bra koll på funktioner och finesser. Att komma igång med en hemmasnickrad wordpress blog är relativt enkelt…några av de vanligaste funktionern finns paketerade som 1-click varianter. Själv håller jag mig borta från dessa då man tenderar att snabbt växa ur dessa überförenklade webbplatser och man tvingas att börja om på nytt ganska snart.

Responstider över längre tid kan jag inte svara för än, mätning pågår men redan nu verkar Binero sticka ut men en modern och enkel plattform som förenklar hanterandet och skapandet av webplatser. Den suddar inte ut kunskapsbehovet men gör det enklare för oss som kan :-)

Uppdatering: Måste säga att jag är nöjd med Bineros tjänst och de öppna kort som de kör med när något strular…för det blir ju inga 99,9% uptime detta år iaf. Kontrollpanelen är användarvänlig och det är enkelt att ha egna DNS servrar någon annanstans. Både lagring och trafik räcker fint för alla mina sidor och domäner som genererar ett par hundra tusen dns förfrågningar/månad. Prova själv… du blir inte besviken!

 

Delta i diskussionen En kommentar

Svara