Jobba på distans med iPad (del 3)

Av 18 februari, 2013 september 25th, 2014 Internet, Mobila kontoret, Surfplattor

Att kunna ha lite kontroll på distans är ett måste…åtminstone på rutinmässiga tjänster och funktioner. Även efter lång tid lyckas tekniken överraska med ibland oväntade beteenden…..en del av teknikkarman antar jag :-)

Svårt blir det dock att ordna fysiska funktioner som t.ex. en klientbeställning där det faktiskt behövs handpåläggning, ett tips är att kanske ha några färdiga innan man sticker iväg….datorer går ju faktiskt sönder, ibland med och ibland utan användarens inblandning.

Office 365 är en stor hjälp, speciellt 2013 (som är på gång) som till stor del helt kan administreras via webb….en klar förbättring från 2010 versionen som krävde lite av Console, Powershell och webb för att få till det. På serversidan finns såklart övervakning som meddelar om något avviker från inställda tröskelvärden och meddelar de personer som skall ha ärendet. För kristiska funktioner skickas sms direkt till tekniker. Via en klient som kan hämtas via AppStore sköter man sedan om det roller och funktioner som man tillåtit att skötas via appen.

20130213-115705.jpg

Svara