Galaxy Tab 3 med Intel Inside

Av 28 december, 2013 Surfplattor

Årets julerbjudande till folket är Samsungs senaste platta Tab3 10.1 för runda 2300:-, paketerat ihop med både skyddsfodral och 16GB extraminne gick julklappen på 2700:-. Närmaste konkurrent i design och funktion är iPad Air som kostar 2000:- extra. Jag får ständigt frågan vilken platta som skall väljas och jag svarar inte enformigt samma svar utan ställer motfrågor för att ta reda på vad de vill ha plattan till.

TAB 3 är lite speciell då den är första modellen som har nya Intel -hårdvaran som fortfarande är 32-bitars (64 på iPad). Dual Core Processorn är klockad till 1,6Ghz och hårdvaran gör den snabb och energisnål vilket är eftertraktade egenskaper :-) Annat värt att nämna är BT4.0 och IR-fönster för fjärrkontrollsfunktion.

Installerad på plattan  finns Android 4.2 ihop med Samsungs egna TouchWiz UI som lägger till funktioner men det kommer nog inte dröja länge innan moddarna finns tillhands från Cyanogen och kanske även en Window8 modd från XDA (min personliga favorit).

allshare-cast-donglePlattan är lätt, välbyggd och ljudet strömmar genom 2 högtalargaller på respektive sidor som ger en bättre ljudeffekt än iPad Airs ensidiga ditto. Skärmens belysning räcker mer än väl och lyser lätt upp ett vardagsrum, känslighet och skärpa är klart godkända dock tyvärr inte i FullHD. Överlag en riktigt bra surfplatta för pengarna som dock saknar stöd för motsvarigheten till Apples Air Play funktion. Det finns försök som t.ex Samsungs Allshare Cast Dongle men inget som kommer i närheten…även om den skulle fungera så stödjer enheten endast vissa modeller. Plattan fungerar dock utmärkt som central styrenhet för dina media och som klient för PLEX– , DLNA server eller kanske din Dreambox.

Med andra ord kan jag inget annat än att rekommendera plattan om du inte är ute efter Air Play eller redan har andra Apple produkter i hemmet som en iPad kan dra nytta utav!

 

Svara