Från Avenue till Summit till Epix

Av 7 juni, 2016Tester

Detta blir ingen direkt unboxing av en cykel utan snarare en liten resa i hur el-cykeln utvecklats och i synnerhet Ecoride´s modellprogram. Just nu står senaste inköpet i hallen (frugan fick inte ordning på låsen) och blänker. På årets modeller har man har lagt extra energi på detaljer som lyfter kvalitetskänslan rejält.

 

20160607_171933

 

När Ecoride började erbjuda sina el-cyklar hösten 2011 till Göteborgarna var det egentligen tänkt att endast en cykel skulle inhandlas men efter den där första provturen fanns det ingen återvändo. Vi gick hem med en Comfort och en Avenue…två rejäla cityslickers. P.g.a av lite otur vid Järntorget har det nu blivit totalt 5 cyklar sedan dess där den senaste är en Epix Uni av 2016-års modell.

 

 

 

Förutom en körklar cykel medföljer laddare som laddar ett tomt batteri på omkring 8 timmar. En laddning räcker för omkring 3 veckor cyklande mellan Majorna och Långedrag (4 dagar i veckan) Nytt för i år är att DIN kontakten bytts ut mot en mindre adapterliknande. Självklart finns instruktionsbok, monteringsanvisning och en engelsk manual på CD. Några enkla verktyg och ett par extra nycklar finns också med i paketet.

20160607_184638

Genom åren har det blivit många turer och vi har slitit ut mängder med bromsbackar, förstört ett antal kedjeskydd, laddat batterierna sisådär 300 ggr/5år  och gjort ett antal service på hojarna. Vi cyklar året runt med dubb på vintrarna och ingen av oss är besviken. Elcykeln gör att turerna blir fler och säsongen längre.

Modellutbudet har sedan starten växt till sig och erbjuder många olika alternativ som passar smak och plånbok. Konstigt nog skulle det dröja till 2016 innan skivbromsarna introducerades på allvar vilket på denna typ av cykel borde vara standard om inte lag. Det är tydligt att varje nytt modellår adresserat olika svaga punkter från föregående år samt såklart en del nyheter, som t.ex. fler växlar, helt nya drivpaketsalternativ, dämpad framgaffel m.m.

epix-uni-2016

Alla dessa ändringar kommer inte helt gratis…min första Ecoride kostade 10 000:-…motsvarande modell idag kostar ytterligare 6000:-. För dessa pengar får man dock en hel del mer. Man har dubblat antalet sensorer i drivpaketet, bytt till Shimanos Nexus-växlar, ordnat digital display, erbjuder hydrauliska skivbromsar på (fler) utvalda modeller, finare sadel, lättare ram samt styvare korg på damcyklarna  (fram). På batteriet har man ersatt nyckeln för på/av med en knapp (många bröt av sina nycklar). Låset i nedre kant finns dock kvar. Det finns säkert fler detaljer som jag inte nämnt.

 

En redan bra cykel har blivit ännu bättre helt enkelt. En bonus är att sammas ställe utför service och reparationer vilket gör ägandet otroligt smidigt.

Svara