EcoRide slätar ut alla backar

Av 16 oktober, 2011Internet, Tester

All som bor i storstäder kan nog hålla med om att cykel är ett av de absolut billigaste och smidigaste fordonen som finns idag. Inte heller att föglömma är miljösidan som ju gör sitt till. Tyvärr har den nedre delen av Sverige kanske inte alltid det bästa cykelvädret och backarna  i mellansverige kräver en hel del motion men det kan man ju åtgärda enkelt genom att ha passande kläder och cykla mera ;-)

Enda nackdelen är att det kan bli lite väl varmt av olika anledningar och det är ju sådär lagom skönt att komma svettigt till jobbet på morgonen. Då är elcykeln något för dig. EcoRide är ett relativt nytt märke i Sverige och ser ut som en vanlig modern cykel med skillnaden från ett batteripack, styrbox under sadeln och ett något tjockare nav i bakhjulet. Kvalite´n känns gedigen och välrustad.

Tittar man närmare på cykeln ser man även några extrareglage på styret som styr motorfunktionen och det batteridrivna fram- och baklyset.

EcoRides klarar mellan 4-7 mil på en laddning vilket styrs av din vikt och resväg. Mycket start och stop, backar m.m. drar mer ström. Cykeln kan föras fram i 3 lägen,  cykla helt utan hjälp, ett smart motorläge som skjuter på i backarna och såklart helt eldrivet där du väljer att inte trampa alls.

Hybridläget är det mest använda läget som ser till att du får riktigt bra med hjälp uppför backarna, motorn driver på upp till 25Km/h allt utöver det får du stå för. Enda gången som du inte får någon hjälp är på raksträckor och då vinden ligger på rejält då cykeln ej känner av vindhastigheter (än) men då kan du använda det lilla gashandtaget för att hjälpa till ”manuellt ”.

Ovan bild visar min (Avenue) och frugans (Comfort) cykel som används flitigt. Bor du i storstad finns det alltid ett orosmoln kring stöldbegärligheten av dessa fantastiska cyklar. Om du låser med godkänt bygellås, det medföljande ram/hjullåset och tar med dig batteriet är jag övertygad om att du får ha den ifred. Att sno cykeln utan batteripack blir ganska så dyrt då tjuven få punga ut med 3000:- kronor för att komma igång.

Priset då? Vi passade på att köpa cykeln då man fick 1000:- lägre pris per cykel vilket gör att slutpriset blir runda 9000:-/cykel. Inte  så ruskigt mycket dyrare än en vanlig märkescykel av högre kvalite som inte rostar sönder efter en vinter. …håll koll på EcoRide´s Facebook sida så får du reda på dessa erbjudanden!

Nedan youtube clip visar upp super bikes i temat elhybrider. Ett alternativ till Ecoride är danska ProMovec som finns att köpa via Garage24

Uppdatering 2012-12-30, 14 månader efter köpet: Våra Ecorides spinner fortfarande på fint, ramlåsen på båda cyklar gick dragreglaget av på så dessa bytte vi mot Ecorides nya ABUS mot en lägre kostnad, herrcykelns gummihandtag (höger sida) är utbytta 2ggr och en tredje är på gång, original däcken är utbytta mot Schwalbe 240 dubbars som går något tyngre (även p.g.a. snön såklart) så batteriet håller väl 30% mindre nu. För övrigt har vi bara hållit dem rena och välsmorda.

Delta i diskussionen En kommentar

Kommentera detta inlägg