Nu blir det en Ecoride Crossover

Av 12 mars, 2013Blandat

I dryga 2 år har min Ecoride Aveny slätat ut Göteborgs backar åt mig… det enda som jag gjort är att smörja diverse rörliga delar och byta till 240 dubbars Schwalbe vinterdäck.

Nu undrar du säkert varför jag byter redan nu?! Den 18/1 kl. 07:42 dödades min cykel genom en ganska brutal sidokrock vid Järntorget. Själv kom jag undan med skador som tiden kommer att läka men cykeln knäcktes i två delar.

ecoride-avenySummit heter Ecoride crossover cityslicker som i årets modell kommer utrutsad med hydauliska skivbromsar (tidigare mekanisk). En snabb titt visar också att motorstyrning och annan kringutrustning byts ut mot bättre och fått fler funktioner. Beroende på vilken cykel du köer får du fram- eller bakhjulsdrift, Summit har det senare.

Eftersom jag har lite delar över kommer jag att ”modda” cykeln lite så den blir lite mer ”city”…m.a.o kommer den att få en riktig stänkskärm bak, den batteridrivna lampan bak kommer att ersättas med ett ljus som drivs av det centrala batteriet och såklart blir det pakethållare.

En av killarna i affären på Övre Husargatan hade moddat sin egen cykel (eller så var det kanske en democykel) precis på det viset och det såg riktigt bra ut….för en cykel utan riktiga stänkskydd i Göteborg känns inte aktuellt?!

Hur som helst är det 2 veckor kvar innan leverans av den nya modellen börjar. Om du själv funderat på en kanske du skall passa på nu….jag fick nämligen en ”boka tidig” rabatt som. Skall blir riktigt skoj att hämta ut den lagom till att påbörja min rörlighetsträning.

Delta i diskussionen 3 kommentarer

Svara