40 minuter extra varje dag

Av 11 april, 2013Blandat

Jag vet inte vad du tycker men i mina ögon är 40 minuter en hel del tid och kan utnyttjas till många roliga, kreativa och nyttiga saker. I mitt fall så bor jag i Majorna där jag varje morgon tar spårvagnen in till Brunnsparken…en ganska liten tur förutsatt att vagnen går i tid, inte går sönder på vägen, krockar med något eller vägen blockeras av en bilist, buss eller annat.

Jag har under en tid mätt upp den tid det tar dörr till dörr med spårvagnen, d.v.s. att gå till hållplatsen, ibland missa (trots idogt följande av tidtabeller) och invänta en spårvagn, åka hela vägen till Domkyrkan och därifrån gå till kontoret…tiden för enkel resa blir mellan 25-35 minuter enkel resa beroende på omständigheterna

Denna enkla resa har jag nu lyckats korta ner till knappa 10 minuter med hjälp av att cykla om jag väljer  vägar med lite trafik, få rödljus och korsningar. För dig som bor hyfsat nära stan och vill spara en hel del tid rekommenderar jag elcykel som slätar ut backarna och gör att man väljer cykelalternativet oftare. Om du är osäker kan du ju låna en av de blåa och ellösa Styr & Ställ cyklarna för att känna efter.

styr-o-stallMin första Ecoride fick yvärr skrotas tidigare i år p.g.a. en olycka men nu är jag tillbaka i sadeln igen men en ny uppgraderad Mountainbike version som även modifierats till att passa ”stan” bättre d.v.s. utrustat med riktiga stänkskärmar, fastmonterad belysning som drivs av det laddbara batteriet och pakethållare. Modden gjordes direkt på Ecoride …ett lite slarvigt arbete med tanke på cykelns pris även om monteringen inte kostade något extra.

Summit som modellen heter är utrustad med hydrauliska skivbromsar med riktigt bra bett i och en framgaffel av fjädrande typ vilket är sjukt skönt i denna stad med alla gupp, kanter, kullersten och småhål…det avlastar axlar och armar en hel del. Sadeln är av den sportiga typen och oväntat skön att sitta på. Både ram och gaffel är av aluminium där det förstnämnda har getts en mattsvart färg vilket ihop med ramens design blir en klar 10-påängare. Ecoride Summit är inte billig med sina 13 500:- men jämfört med andra elcyklar står den sig väl i material- och komponentval….en riktigt bra cykel. Kom ihåg att kolla med din försäkring så att hela cykelns värde täcks om olyckan skulle vara framme, t.ex. IF har 8000:- som maxbelopp för att ersätta en cykel i den vanliga hemförsäkringen…och kom ihåg hjälmen! 

Delta i diskussionen 2 kommentarer

Svara