XBMC till Android

Av 19 juli, 2012Android

De flesta som älskar film vet vad XBMC står för, för den oinvigde är det ett program som spelar upp i stort sett alla kända filmformat som filmälskarna har i sina filmarkiv.

XBMC för Android är onekligen snygg och funktionsrik och klarar att spela upp film från de flesta medierna som är direktanslutna till enheten eller till samma nätverk som mediaspelaren.

XBMC för Android är i ett tidigt stadium än och har i daxläget inget hårdvarustöd för avkodningen så det är i stort omöjligt att spela upp FullHD material…720 flyter dock på riktigt bra. I vanlig ordning kan du välja bland ett antal sätt att ”streama” filmen på…självklart även direkt från minnet eller sd-kortet.

Nu kanske det inte är så vanligt att spela upp filmerna i mobilen men med en mediaspelare som har AndroidOS som bas får XBMC en helt annan betydelse. Tizzbird är en sådan spelare…en ganska ny enhet på marknaden som utvecklas i snabb takt och lämpar sig mer än väl för uppspelning. I nuvarande version orkar XBMC inte spela upp högupplöst material  då den förlitar sig på ren processor kraft men så har utvecklingen knappt börjat :-) På min Galaxy S3 flyter det på riktigt fint redan!

Vill du testa själv kan du ladda ner installationsfilen direkt från XDA Developers sidan! XBMC har i nuvarande form optimerats för Pivos DS där även hårdvaruacceleration stöds… anledningen är att Pivosgroup har sponsrat större delen av XBMC för Android projektet! 

Svara