WordPress on the go

Av 12 maj, 2013Appar

De flesta har idag hört talas om och vet vad en blogg är….men det krävs lite mer kunskap än så om man själv vill komma igång. Alla de där funktionerna som man ser på andras bloggar finns inte att få hur som helst. Det finns många att välja bland där de stora pamparna är WordPress, Googles Blogger och Blogspot. Har du funderat på att skaffa en blogg och vet att du kan fylla den med inlägg för att få och behålla en lästrogen skara gör du smart i att satsa på de större bloggplattformarna från start….så slipper du en jobbig uppgradering.

I och med utvecklingen av smarta mobiler, 3G och 4G, surfplattor m.m. har även det mobila bloggandet ökat….en smart funktion som gör att du kan utnyttja de små stunderna för att skapa nytt, redigera småfel och impulsblogga. De flesta mobila plattformar har sin egna WordPress app som tillåter att man gör enklare redigeringar och justeringar…fullskaligt bloggande görs nog bäst i en surfplatta eller datorn men även WordPress som plattform har gjorts om att passa till just touch. WindowsPhone 8 är inget undantag, appen är riktigt välstrukturerad och tillåter de mesta man behöver ”on the go”. Om du vill använda den inbyggda statistiken i appen behöver du ha ett tillägg som heter Jetpack…själv gillar och använder jag Google Analytics. För att få Analytics statistiken i WP mobilen så är appen InTheKnow en riktig höjdare.

wordpress-mobile Wordpress finns att ladda ner i butikerna till Android och iOS, kom ihåg att du måste ha en blogg som är baserad på WordPress och att du aktiverat XML-RPC stödet innan du kan använda appen.

Kommentera detta inlägg