S-Health – träning, mat och sömn

Av 12 maj, 2014Android, Appar, Tester

Mitt första träningspass körde jag för snart 2 år sedan om jag inte räknar PT timman innan. Sedan dess har jag samlat på mig en å annan Drops på Nordic Wellness Majorna som är min hemmaklubb. Mig hittar du inte på gymmet utan i en av salarna på gruppträningen som ger mig just den där kicken jag behöver. Jag varvare mellan Bodypump, Bodybalance, Indoor Walking och en å annan CX om det hinns med. Övrig träning  sker naturligt med cykel och hundrastningspromenader. Ni som läser min blogg har säkert märkt att jag har en förkärlek för prylar som kan anslutas  nånstans …och det är här min nya träningskompis kommer in…Samsungs träningsprogram som finns på förinstallerad på Galaxy S4 och S5. Programmet fungerar utmärkt som ”standalone” men blir såklart roligare med träningstillbehören  Gear 2 och Gear Fit som du sätter på armen och som registrerar all din träning och din sömn som jag kommer att skriva om i ett kommande inlägg.

s-health-food-trainingS-Health är programmet som sammanställer motion, träning, matintag och sömn. Om du inte har programmet kan du hämta det via Samsung Apps. Här hittar du också Fitness with Gear som jobbar ihop med Samsungs sportklockor och ser till att  din träningsstatistik säkerhetskopieras. En viktig del i träningen är matintaget vilket  blir en barnlek då S-Health är ansluten till en stor databas med matvaror och hela rätter som är uppmätta i portioner och kcal, om du gör dina egna hälsorätter finns möjlighet att mata in egna värden. Just denna bit med att hålla koll på maten kommer jag att göra under en period för att lära mig vad olika rätter innehåller, inte för att hålla på  tränings- eller viktvärden. Varje träningstillfälle eller måltid som matas in kan kompletteras med bilder och väljas som favorit för enklare åtkomst. Eftersom jag haft tillfälle att testa stegräknaren i mobilen och på Gear 2 kan jag intyga att uppräkningen av stegen är för enkel i mobilen…med de rätta rörelserna kan många onödiga steg hamna i statistiken vilket jag inte lyckades med på klockan.

Förutom stegräknaren finns Springa, Promenad, Cykling och Vandring som träningsalternativ. Du kan också lägga till egna pass eller gymträning manuellt med hjälp av t.ex. motionstabeller.

I appen registreras tid, kalorier, medel, lägsta och högsta hastighet, höjdskillnad och puls. Dina promenader och springrundor visas såklart som sig bör med hjälp av Googlekartor.

Senaste version  av S-Health (Ver 3.1) har fått många förbättringar som gör appen till en fröjd att använda….ansluten till en Gear 2 får du full koll på din träning och rolig statistik som hjälper dig att se alla små förbättringar.

Delta i diskussionen En kommentar

Svara