Tink – håll koll på ditt ID och din ekonomi

Av 5 april, 2016Appar, Snabbtips, Tester

Att ha koll på på sitt bankkonto och sitt id är i dessa globaliseringstider viktigare än någonsin. Visst kan man hålla koll på sitt konto via bankappen och datorn. Ditt ID däremot är inte lika smidigt. Tink är en smidig app som hjälper dig att ta del av den ekonomirelaterad information myndigheter har om dig och låter dig ansluta kontokort och bankkonton för att hålla koll på in- och utflödet för att påpeka ovanlig kontoaktivitet… d.v.s. stora utgifter eller kanske ovanligt många små utgifter.

tink-id-koll

 

Några av dem kanske du har gjort men det kan lika gärna vara någon som hittat ditt kort och parkerar på stan. Genom att ansluta kontokort och bankkonton får du förutom koll på kontoaktiviteter också en möjlighet att kategorisera alla intäkter och utgifter och på så vis en översikt över vart pengarna tar vägen. I appen kan du specificera din löneperiod samt hur du vill bli meddelad (push) vid eventuella händelser.

Appen använder samma säkerhet som våra banker och myndigheter, alltså BankID som måste finnas installerad på din mobil för att fungera!

Uppdatering 2016-09: Nu kan man både betala och överföra pengar i Tink 

Svara