Qnap QTS4 …lite nytt , mycket kosmetika

Av 16 maj, 2013Internet

Den senaste mjukvaran till QNAP´s enheter kallas QTS4 och har fått en total omgång. I botten ligger version 3.8.x men det grafisk gränssnittet har gjort om helt och jag gillar det inte. Det kan iofs bero på att jag är ovan vid det men också att det är rörigare än nånsin ….så jag hoppas ju att det blir bättre när mjukvaran skall ut till publiken.

Det nya gränssnittet övertygar mig inte helt även om man byggt in fönsterliknande funktioner och fliksystem…detta dock på bekostnad av lätt och snabb navigering. Bland nyheterna finns… fönster och fliksystem,  en ny och tillvässad filhanterare för webåtkomst, det mesta för mediahanteringen är nytt,  varje delad mapp har nu sin egen papperskorg för återställning av filer, klientsynkronisering av filer samt en helt omgjord infopanel för enhetsinfo (t.ex. CPU, belastning m.m.)

qts-4-beta-kontrollpanelenDet hela gör QTS 4 till en spännande version som verkligen ger all anledning att kallas en ny version även om det är mest kosmetika finns det trots allt en hel del nytt som gör det värt att uppgradera…

Om du är sugen på att prova kan du läsa mer om mjukvaran eller gå direkt till forumet för nedladdning!

Svara