Ta tillbaka kontrollen över din WordPress

Av 25 januari, 2014 Internet

I och med senaste versionen av WordPress d.v.s 3.8+ har WordPress tagit nästa steg i att automatisera uppdateringsprocessen av installationen och därmed höja säkerheten och förenkla för användarupplevelsen kring uppgraderingar. Helt OK men det finns en hake i detta…vad händer om du gjort anpassningar så som eget tema och egna skript? Ditt ansikte utåt kan renderas obrukbart över en natt…ingen skön känsla direkt. Turligt nog kan detta beteende justeras så att du kan testköra nya versioner och uppdateringar under kontrollerade former och när det passar dig.

Om du som jag känner att du vill ta tillbaka kontrollen och istället göra dina uppdateringar efter ett eget schema kan du göra enligt nedan instruktion . Nedan bild visar det automatisk meddelandet som skickas ut efter att din Worpressinstallation har blivit uppdaterad. En sådan uppdatering kan innebära att din hemsida/blogg inte fungerar längre då kanske just ditt tema, anpassning eller tillägg har slutat fungera med den nya versionen.

wp-auto-updateFör att justera funktionen behöver du göra ändringar på wp-config.php som ligger på samma ställe som din hemsida/blog gör…alltså på webhotellet. Ladda ner filen till din dator och öppna den i ett textfilsprogram som Notepad eller Notepad++ (ej i Word).

Lägg sedan till nedan rad längst ner i configfilen

Stäng av uppdateringar av WordPress
add_filter( ‘auto_update_core’, ‘__return_false’ );

Stäng av all automatisk uppdatering, gäller också tillägg
define( ‘AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED’, true );

Läs mer om alternativen på wordpress.org

 

Svara