Snabbare och snyggare intranät

Oavsett storlek har de flesta organisationer behov av att kommunicera och samarbeta. Om inte e-post och chatt duger längre och man ser en enorm mängd rinna iväg på att delge (delvis statisk) information är det dags för ett intranät.

Basen för ett intranät kan utgöras av olika tekniker….detta inlägg handlar om några enkla knep i SharePoint för att snabba upp och snygga till navigationen.

tiles-dokument-dilaog

Tiles eller Framhävda länkar är ett enkelt knep att få liv i sidan med hjälp av grafiska element men också skapa ”popup” sidor vilket gör att användaren inte behöver navigera från den sida bara för att ”ta en titt” i ett dokumentbibliotek.

I kombination med vyer och filter är det ett uppskattat och kraftfullt sätt för att visa innehåll.

Popup-sidan kan visa många webparts, interna och externa sidor så användningsområdet är stort.

 

tiles-dialog

 

Nästa gång du använder dig av framhävda länkar kan du prova att skifta Startfunktionen till Dialogruta. Det finns skript för att lägga flera rader med framhävda lankar i kolumner dock finner jag det mer praktiskt att skapa flera grupper med 6 rutor per gruppering. Det blir enklare att identifiera och sortera.

Det finns många skriptbara knep för att undvika beteenden och hindra laddning av komponenter, dessa kan dock helt oannonserad sluta fungera eftersom Microsoft skickat ut en uppdatering. Detta är extra viktigt att tänka på i Office 365.

 

Andra sätt att snygga till länkar kan du läsa om här!

 

Svara