Bästa hjälpmedlen i föreläsningen – Presentation

Av 12 januari, 2016Programtips, Snabbtips

En lyckad presentation består av många moment. Målet är att fånga och  engagera deltagarna till frågor och kanske val som de tidigare inte visste om. Fakta, demon och presentationer skall hjälpa till att nå det målet och vi vet ju att en bild säger mer än ett antal textrader.

Många av mina demonstrationer och praktiska övningar omfattar mobila enheter som jag helst vill visa på samma sätt som jag använder dem själv. Tyvärr har inte alla konferensutrymmen den teknik som behövs för att trådlöst presentera däremot finns det alltid uttag för dator. Det är här Reflector kommer in i bilden.

 

reflector-record-screen-mirror

 

Reflector är en mjukvara som kan spegla Airplay- och ChromeCast enheter förutsatt att enheterna är anslutna till samma nätverk vilket gör att man kan dema allt i realtid genom att visa sina enheter på datorns skrivbord. På Android gör man det via ChromeCast appen och med iPhone via Airplay funktionen.

 

 

 

 

 

 

 

Om deltagarna är anslutna till samma nätverk kan de interagera i föreläsningen genom att strömma sina skärmar och som extrabonus kan du både spela in och  strömma din session till Youtube. Allt det för 14,99$.

reflector-record-screen-broadcast

Ladda ner ditt egna 7-dagars demo här

Svara