Qnap finslipar sin produkter

Av 30 november, 2012NAS-enheter

Hårddisklagring är idag det absolut vanligaste sättet att lagra data på…med hjälp av olika mjukvaror och tjänster kan man ganska enkelt få sitt eget moln utan att därför släppa taget om sina data.

QNAP har i dagarna släppt sin nya version 3.8 där största nyheten är att den är Windows8 kompatibelt (d.v.s. IE10-kompatibelt). En närmare titt visar en hel del nyheter och finslipningar som lyfter enheterna till toppskiktet. Det har pratats länge om att göra mjukvaran stabilare och säkrare istället för att satsa på fler funktioner…3.8 verkar spegla denna tanke. Förbättringarna gynnar både företags- och hemanvändare som t.ex. helt automatiserade kom igång guider (nedan bild)

 

Nya ikoner och en mer detaljerad guide för att skapa nya användarkonton med utskicksfunktioner med välkomstmejl (ej anpassningsbar). Helt ny Foto- och Musicstation. Kamerövervakningen är uppgraderats till PRO-station där 1 licens ingår. ..riktigt snygg men fungerar tyvärr bara 100% i IE. Gränssnittet har genom åren blivit ruskigt snyggt och grupperingen av de olika menyerna gör det massiva utbudet relativt överskådligt.

qnap-setup-guide

Alla mobila appar och verktyg till datorn gör att Qnap har en komplett lösning för hemanvändare samt små-, mellan- och storföretag. Enheterna börjar på strax under 2000 och finns med 1-16 diskar som kan rymma 3TB vardera….med stöd för Raid0-Rai10 och upp till 2 000 000 IOPS. Uppsättningen av appar finns för både Android och iOs men saknas i daxläget för WinMo8.

 

Man kan verkligen förstå varför Qnap är lite dyrare än t.ex. Synology och Netgear. Qnap är absolut inte perfekt men jämförelsevis så ligger de bra nära med god marginal mot konkurrenterna :-)

Svara