Office 365 får nytt Admin Center

Av 27 april, 2016Office 365

Office 365 har sedan starten genomgått en hel del transformationer på alla nivåer. Sedan släppet har  365 uppgraderats i 3 större versioner och såklart fått 1000-tals uppdateringar och förbättringar. I början gav det mycket kritik på att man inte hade koll på fakturor och användning av olika tjänster, den senare börjar man få ordning på även om det är en bit kvar.

 

 

 

Eftersom det tillkommit en hel del administrativa funktioner var man tvungen att helt göra om i menyssystem och kategoriseringar vilket är lite jobbigt då det inte finns några likheter längre med det gamla. Hela Admin Center har blivit renare och mer överskådlig och bygger på att man navigerar sig ner i detaljerna för respektive nivå. Användarrelaterade funktioner har blivit rejält tillputsade och man har lyckats samla tidigare splittrade funktioner och skapat en helhet som gör det enkelt att justera användarrelaterade inställningar.

365-admincenter-preview-users


365-admincenter-preview-reports
Microsoft har jobbat hårt på det nya gränssnittet och skapat rapportvyer som är mer detaljerade än tidigare men det når inte upp till den klass som Cogmotive erbjuder.  Jag saknar fortfarande en ekonomisk översikt. Som det är idag visar rapporterna endast att användarna använder/inte  använder de tjänster som erbjuds vilket i sin tur kan användas till att avgöra en eventuell utbildningsinsats.

 

Licens- och faktureringsdelen har fortfarande stora brister och är bökig att navigera i. Faktureringsdelen saknar fortfarande möjligheten att med automatik generera och skicka fakturor till ansvarig med möjlighet att detaljstyra och filtrera vilket är ett mycket vanligt önskemål.

 

Nedan visas trendrapporten för hur Exchange-modulen nyttjas. det finns möjlighet till anpassningar av kolumner och exportfunktioner (till Excel). Det senare kräver en hel del handpåläggning om man vill att det skall bli läsbart och ”presentabel” något som Cogmotive gör ”out of the box”.

365-admincenter-preview-report-details

Det känns bra att Microsoft jobbar hårt på det administrativa. Man har också gjort stora förbättringar för Partners och sist men inte minst är nästa generations OneDrive snart släppt i sin 5:e iteration. Den senare släpptes i dagarna och jag kan intyga om att den fungerar mycket bra…speciellt i Windows 10. Man har också integrerad tidigare registernycklar i installationen vilket gör uppgraderingen till nya versionen mycket enklare. Dessutom skall man också kunna slippa synkronisera om tidigare synkroniserade data vilket ju kan vara skönt att slippa då man har stora datamängder.

Svara