Optimera datorn för virtuella miljöer

Av 28 april, 2016 mars 1st, 2017 Server, Virtualisering

“The Golden Image” är den installationen man vill att alla i en organisation skall ha. En komplett klient- eller server installation som innehåller “allt” som användaren behöver i verksamheten. Självklart maximalt optimerad! Optimeringen är ännu viktigare i virtuella miljöer då man där delar på resurserna.

I jakten på den perfekta installationen stötte jag på behovet av att snabba upp Windows 10 klienter som körs virtuellt på Hyper Visor både för att spara minne, arbetskraft men också för att förbättra användarnas upplevelse.

vdi

Skriptet gör inget magiskt utan stänger ned sådant som en virtuell dator inte behöver och det mesta utav allt “snyggrelaterat”. Att stänga ner sådant som inte behövs sparar arbetsminne och processorkraft. Skriptet stänger alltså ner bakgrundstjänster och applikationer som du med all sannolikhet aldrig använder och som frigör minne och minskar behovet av processorkraft. Båda är kritiska faktorer då man vill dela på resurser.

vdi_results

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag var nära till att byta de virtuella klienterna motWindows 7 då den upplevs som mycket piggare som virtuell maskin men efter denna handpåläggning kan kan jag ha kvar 10:an utan irriterande prestandaproblem. Du kan ladda ner skriptet direkt från Github.

 

Svara