Minskade laddtider i SharePoint Online

Här kommer ett litet snabbtips till dig som tycker SharePoint Online har lååååånga laddtider. En del av mina uppdrag kan innebära att hitta och åtgärda flaskhalsar i befintliga infrastrukturer. I vanlig ordning är det många bäckar små som gör helheten. När dns, internetanslutning, brandväggar, routrar och switchar är optimerade kan det vara en god idé att ta en titt på de tjänster som är aktiva på din SharePoint, några kanske inte används och kan stängas av.

 

 

En tjänst med namnet ”Mobil nedladdningsstrategi” drog lite extra uppmärksamhet åt sig. Tjänsten är aktiverad som standard och skall enligt Microsoft minska bandbreddsbehovet vid laddning av  interaktivt innehåll på sidor och webparts som stödjer det.

sharepoint-online-minimal-download

Även om man kanske minskar behovet av bandbredd så förlänger denna funktion laddtiderna avsevärt. Vilket i sin tur är katastrof om laddtiderna redan från början är högre än vad man är van vid. När tjänsten (från ovan bild) stängdes av påverkades ladd- och svarstider märkbart till det bättre och inläsning av filtrerade dokumentbibliotek i dialogrutor på framhävda länkar började att fungera som de skulle.

 

Svara