D-Link 845L gör sitt jobb

Av 27 januari, 2016Nätverk, Säkerhet, Tester

En router är som en mobil, alla har och använder en. För några hundringar kan du få ett nätverk som når längre, är upp till 10ggr snabbare och kan skötas från din mobil.

Betalar man mer får man helt klart det där lilla extra men om du inte behöver det klarar du dig undan med ett par hundralappar. Jag har fått vantarna på en D-Link, närmare bestämt en N600 router som egentligen känns som trotjänaren D-Link 655 i nytt skal.

Denna modell har ett snyggt designat (lite plastigt) skal som väger lätta 300gram , en USB 2.0-port, 4 gigabitportar, stöd för trådlösa hastigheter upp till 450Mbps på 2,4Ghz och 5Ghz-bandet om din dator har det rätta nätverkskortet. Administration av Routern görs i vanlig ordning via webgränssnittet som man lätt känner igen från tidigare modeller. Det är många inställningar som ryms under skalet och layouten D-Link har valt ger en ostrukturerad och rörig känsla. Det påverkar dock inte funktion men ökar troligen hanteringstiden.

 

my-d-link-dashboard-mobile

Självklart följer 845:an trenden med mobil administration. Med hjälp MyDlink kan du sköta delar av routern och se anslutna enheterEn trevlig extrafunktion som medföljer är USB 2.0-uttaget på baksidan där du enkelt kan plugga in en USB-sticka eller mindre hårddisk som automatisk görs tillgänglig i nätverket till alla anslutna användare. Självklart följer 845:an trenden med mobil administration. Med hjälp MyDlink kan du sköta delar av routern och se anslutna enheter. Informationen kan skyddas med användarnamn och lösenord.

 

Om du behöver ha med dig informationen finns det mobila appar för både Android och iPhone. Helhetsintrycket är långt över förväntan för det lilla priset. Prestanda och funktion räcker bra för familjen och/eller det lilla företaget. Om du har en gammal router, saknar trådlös funktion eller din leverantörs router har sett sina bästa dagar är denna router ett riktigt bra alternativ.

Svara