Universalkontroll med plusmeny

Av 25 januari, 2016Media, Multimedia, Tester

Det samlas en hel del prylar i hemmet som kräver fjärrkontroll. TV, Digitalboxen, Ljudanläggningen har en sak gemensam…fjärrkontrollerna är ruskigt fula och plastiga. Det är bottenlöst tråkigt när man ser en snygg TV och sen måste fjärrstyra den med en fjärrkontroll som helt saknar sinne för design och känsla.

Idag har jag fyra sådana i min ägo och det tävlar om vilken som är fulast och jag ger fortfarande support till frugan för hur saker och ting skall slås på.

En Universalkontroller skall ta hand om allt detta och helst vara snyggare än genomsnittet ;-) Det var 5 år sedan jag skrev om Harmoni One som dessvärre fick tas ur bruk då den inte fick till alla nya prylar i vår ägo. Eftersom jag förutsätter att utvecklingen gått framåt på fjärrfronten köpte jag en ny sådan efter ett tips jag fick.

 

harmon-companion-kitEn kontroller som kan allt var motot och det var Harmoni Companion som passade in. Denna kontroller kan ersätta upp till 8 original och gör om din mobil eller surfplatta till fjärrkontroll tack vare den centrala enheten som är ansluten (trådlöst) till ditt hemmanätverk. Detta ger dig möjlighet att t.ex kontrollera barnens TV  oavsett var du är någonstans.

Harmoni (snarare den lilla ”hubben”) använder sig av molnet för att lagra dina inställningar och konfigurationer vilket innebär att du kommer åt styrningen för dessa varsomhelst (via t.ex. mobilen) vilket känns 2016.

 

 

 

Förutom TV-apparater, ljudanläggningar, datorer och spelkonsoler kan du också styra belysning förutsatt att du preppar dina lampor med kompatibla glödlampor och enheter. Första gången konfigurerar du enheten enklast via mobilen eller surfplattan genom att ladda hem appen Harmony.

Harmony är mycket snyggare än alla de kontroller jag har hemma, man har använt någon typ av gummibeläggning som är skön att hålla och tyngd och balans är väl måttade. Utan skärm kostar den omkring 1500:-, med skärm omkring 3700:- vilket jag inte tyckte att det var värt att lägga då den inte var tillräckligt snygg och troligen påverkar batteriet negativt.

 

Här kan du se hela utbudet från Logitech

Svara