Cyanogen Mod

Av 15 december, 2013 Internet

Alla vill ha en väl fungerande, snabb, snygg långvarig (batteri) mobil…en extra bonus fås om den kan anpassas till användarens egna sätt att nyttja mobilen.  Cyanogen är en optimerad och funktionsutökad version av Googles Android OS som har installerats av miljontals användare och utvecklats av en grupp entusiaster.

Listan är lång för vilka mobil- och surfplattemodeller som stöds och installationen har gjorts löjligt enkelt bestående av en mobil- och datorklient. Din mobil kommer att raderas helt det det inte är en uppgradering av något slag utan det är för många ändringar och optimeringar som hänger ihop så att en nyinstallation behövs.

 

2013-12-15 20.34.38Onekligen byts hela mobilens själ ut och allt kräm som går att få ur den ges med glädje och utan fördröjning. Basen i modden är ett opåverkat Google Androis OS som förfinats av gruppen enligt önskemål från forumanvändare på bl.a. XDA. Jag har följt Cyanogen modden under flera år och haft den på ett antal mobilmodeller men tyckt att den aldrig nådde hela vägen…det var alltid något som fattades…men denna version är en fullträff. Gränssnittet jobbar snabbt och känns väl genomarbetat på min Galaxy S4.

Kolla om din mobil är med i listan och prova själv…ta också reda på hur du backar tillbaka till ursprunget innan ifall du skulle ångra dig!

Svara