Migrera till Office365

Av 25 november, 2013 Internet

Många företag sitter idag med gammal hårdvara och programversioner som begränsar både arbetet och mobilitet. När jag är ute och konsultar blir jag ofta förvånad över när företagen ej tillhandahåller e-post via OWA eller RPC. Istället uppmanas användaren att ansluta via en VPN för att komma åt mejl….och då är det inte av säkerhetsskäl.

Att sätta igång en miljö som motsvarar Office365, d.v.s. Exchange, Sharepoint och Lync för 150 klienter går lös på omkring 4 miljoner under de första 4 åren….samma uppsättning i molnet sparar dig 1,5 miljoner alltså närmare 40% (uppgifter tagna från TechWorld #9)…så det finns all anledning att ta en titt på Office365 som en lösning.

När du räknat hem dina besparingar och vill sätta igång med migreringen kan du ta hjälp av Exchange Server Deployment Assistant innan du sätter igång flytten av dina användardata enligt ett antal scenarier där din befintliga infrastruktur och vad målet för din migrering är bestämmer. Vertyget gör inte själva migreringen utan hänvisar till information och “Best Practice” artiklar för att säkerställa den faktiska migreringsprocessen….m.a.o är det ingen hjälp för den oinvigde ;-)

 

Svara