Presentera trådlöst

Av 13 juni, 2016Snabbtips, Tester

Jag har föreläst i tusentals klass- och konferensrum och kan med säkerhet säga att större delen av dem har en fet 15 meters VGA eller HDMI kabel med ett antal adaptrar i närheten. Det är en billig och mycket funktionssäker lösning.

Själv har jag nog testat de mesta i hård- och mjukvara för att få min datorbild presenterad. Det är 2 lösningar som imponerat på mig och dessa kan du få ta del utav nedan!

reflector-in-action-2Reflector är en mjukvara som är till för att presentera mobila enheter. Med hjälp av den kan man spegla innehållet från en eller flera mobila enheter till sin dator. Appen är klockren vid föreläsningar då man vill dema mobila funktioner. Om flera använder reflector i samma nätverk kan dessa användare visa sina enheter mot din skärm vilket ger en helt ny dimension. Priset är $15 per licens vilket i dagens kurs är omkring 125:-skr. En ny tjänst (ser ut så iaf) som samma företag har släppt heter Ditto som jag dock inte haft tillfälle att testa! Tjänsten skall vara helt trådlös och ej applikationsberoende.

 

 

 

 

 

computer-hdmi-extender

Den andra lösningen är en hårdvara som helt ersätter sladdar mellan dator och skärm alt. projektor. Den generella beskrivningen är HDMI Extender som arbetar med radiosignaler och kräver således inga nätverk och behöver inga program för att fungera. Tekniken är inte direkt ny men har hamnat i skymundan till förmån för allt annat nytt som inte alls är lika driftsäker.

 

 

Bara att plugga in och köra oavsett om du har PC eller Mac. Donglen för överföringen drivs av datorn och räckvidden är omkring 15 meter. Det är allt du behöver veta…..allting annat sköter sig helt självt. Datorn uppfattar förlängningen som en andra skärm och du kan spegla eller förlänga till datorbilden till mottagaren. Priset är 4169:-skr men det är värt vartendaste öre när man kan lita på funktionen till 100%.