iPad eller iPhone i klassrum

En del av mitt jobb är att utbilda människor i att använda program som i deras vardag, visa hur det är tänkt och på så vis göra dem effektivare så de kan få mer tid till sin “faktiska” syssla. Surfplattor och mobiltelefoner är fantastiska verktyg och rätt använd finns det både tid och pengar att spara.

En hel del av mina utbildningar har varit om och i iOS och för att slippa tråkiga PowerPoint presentationer kör jag live. Det innebär att du antingen kör en AppleTV som är något begränsande i vad den kan visa eller så ansluter du en VGA-dongle släpandes en 10 meters kabel. Det finns dock en tredje alternativ som jag tillämpar och det kallas Reflector och finns till både PC och MAC för dryga 100 lappen.

Reflector ger möjlighet till interaktion då enheten ansluten till projektorn kan visa andras skärmar anslutna till samma trådlösa nätverk och det är busenkelt att skifta mellan PC´n och iOS… perfekt i klass- eller konferensrum.

[youtube]hSqGSv15628[/youtube]
Idén är simple, gör om din dator till en Airplay enhet och skicka bild och ljud till den….alla konferensrum har projektor med minst VGA så datorn kopplas lätt in. Datorn står stadigt kvar på konferensbordet och du ansluter din iOS enhet till datorn och kör ditt rejs. Eftersom du använder det lokala trådlösa nätverket för transport av ljud och bild går det undan oavsett vad du jobbar med. Så det blir enkelt att visa hur man arbetar med verktygen i realtid och du får arbeta trådlös utan begränsningar…se bara till att din dator inte går i sovläge ;-)

Andra artiklar om reflector i klassrum | IT och etik | Mer om iPad i jobbet

Svara