Avisera dina användare om skräppost

Av 4 november, 2014Office 365, Snabbtips

I mindre organisationer saknas ofta den administrativa kontakten om man inte valt att hyra in en datakille. I ett tidigare inlägg visade jag hur man aktiverar den centrala karantänfunktionen för skräpposten vilket förutsätter att någon tar på sig ansvaret att kolla igenom denna vid misstanke om förlorad mejl.

Detta inlägg handlar om just motsatsen, istället för en central hantering skickar systemet ut ett samlat meddelande med de mejl som fastnat i filtret…användaren får själv avgöra om det stämmer eller inte och utföra en passande åtgärd. Denna funktion är i vanlig ordning avstängd från början och måste aktiveras av en administratör i EAC – Exchange Admin Center.

 

aktivera-online-karantan

 

Såhär aktiverar du aviseringar om skräppost

Gå till EAC och välj menyalternativet Skydd följt av Innehållsfilter eller välj direktlänken till funktionen – Konfigurera skräppostaviseringar för slutanvändare , konfigurera efter dina önskemål och aktivera tjänsten. Kom ihåg att valet av hur ofta avisering skall ske kan vara lite känslig beroende på verksamhet och personliga preferenser. Tänk dig själv att ett viktigt meddelande fastnar i filtret och du blir meddelad efter 5 dagar. Prata med dina användare om hur de vill ha det och bestäm tillsammans om vad som gäller! 

Svara