Aktivera karantänen i Exchange Online

Av 1 november, 2014 Office 365, Snabbtips

Det behövs inte många steg för att få bättre koll på vad som blockeras av Microsofts EOP – Exchange Online protection. Det krävs en E- eller Small Business Premium prenumeration för att få tillgång till funktionen och du måste själv aktivera den! Du kan också prenumerera på EOP som fristående tjänst om du kör din egna server!

 

 

aktivera-online-karantan

 

Såhär aktiverar du din centrala karantän

 

Onlinekarantänen aktivera du i EAC under Skydd (se bild). Här bestämmer du att meddelanden som fastnar i filtret skall läggas i karantän de antal dagar du anger.

 

 

 

 

 

 

central-quarantine-host

 

Såhär justerar du filtret

 

Med hjälp an en enkel regel som du skapar i EAC – Exchange Admin Center kan du ´själv ange ett SCL värde som skall utlösa vidarebefordringen till karantänen. Som standard lagras 15 dagars skräppost online så du har god tid på dig.

 

Hittar du ett meddelande som inte borde vara där kan du både släppa meddelandet till sin mottagare och rapportera det som falskt positiv till Microsofts centrala filter.

 

 

 

Tjänsten ingår i Office 365 planerna enligt ovan, om du har en lokal Exchange 2013 kan du ansluta den till EOP – Exchange Online Protection eller välja en tredjepart som med en egenutvecklad teknik som kallas CEF – Commercial Email Filter också fokuserar på nordisk skräppost.

Passa på å räkna ut vad det kostar att få skräppost! Kanske inte helt vetenskapligt men det ligger något i dessa siffror.

 

 

 

Svara